Projecten

Opbouw GIS-database

Deminetec-ECG verwerkt voor haar onderzoeken grote hoeveelheden informatie. Nu de vraag toeneemt, wordt het steeds belangrijker om de gegevens goed op te slaan in een database. Deminetec-ECG gebruikt hiervoor een Geografisch Informatie Systeem (GIS). Een GIS kan worden gezien als een programma waarin ruimtelijke gegevens kunnen worden weergegeven op kaarten. Een erg belangrijke tool voor een bedrijf dat veel met locatiegegevens werkt!

De onderstaande afbeeldingen tonen enkele voorbeelden van data die momenteel in de GIS-database van Deminetec-ECG wordt ontsloten. Op de afbeelding links is te zien hoe de digitalisering van archiefdocumenten in zijn werk gaat. De luchtaanvallen die door Geallieerde jachtbommenwerpers zijn uitgevoerd, zijn gedigitaliseerd in de database. Deze kunnen eenvoudig worden geprojecteerd op de kaart.

Luchtfoto’s vormen een belangrijke bron om zichtbare sporen van oorlogshandelingen (bvb. bombardementen, artilleriebeschietingen) in kaart te brengen. De afbeelding rechts toont hoe de luchtopnamen worden ontsloten die Deminetec-ECG bezit. Van elke afbeeldingen wordt de hedendaagse locatie vastgelegd.

In de toekomst zal de GIS-database verder worden uitgebreid met data, zodat Deminetec-ECG haar klanten kan voorzien van het juiste advies.

 

Wenst u meer te weten of een offerte aan te vragen?

Contact